Postaraj sie rozlozyc strategicznie tluszcze bo taki rzut 45g na sniadanie to zdeka duzo. Pozniej na inne posilki ci zabraknie i bedzie suche jedzenie. Smazysz za rzepaku? Przestaw sie lepiej na maslo klarowane/olej kokosowy do smazenia, bo zwykle na patelni po prostu sie pali. I w ostatnim posilku nie masz zrodla bialka bo z kaszy i warzyw to [...]
[...] a nie celowe działanie? Posiłki bilansuj. Układaj tak aby w każdym było źródło białka, węglowodanów i tłuszczu. Parówki to pomysł do bani. Smażysz na rzepakowym? zmień go na masło klarowane, olej kokosowy, smalec. Olej rzepakowy nie nadaje się do smażenia. Warzywa z olejem to nie posiłek... gdzie źródło wartościowego białka? Pomidora i papryki [...]
[...] proporcji, miód fakt ma wiele witamin i minerałów ale to w końcu cukier. Ryby tłuste=makrela,łosoś,śledź te które zawierają Omega3 możesz wrzucać do ostatniego posiłku. Szynkę z kury zamień na kurczaka,indyka,wieprzowinę, wołowinę. Tuńczyka w oleju zamień na tune w wodzie. Daj tłuszczy nasyconych: Olej kokosowy,masło klarowane,tłuste mięso.
[...] cały dzień jajkami, nie ustalono jeszcze maksymalnego bezpiecznego spożycia jaj bowiem zasobne są w aminokwasy siarkowe, zatem trzeba również z tym uważać. Kolejna sprawa, masło klarowane do smażenia z pewnością się nadaje, jednakże jest zasobne w cholesterol, który łatwo się utlenia i zamienia w szkodliwe związki, innymi słowy nie jest [...]
Oczywiście podbijanie kaloryki diety tłuszczami jest dobrym pomysłem ale zamiast śmietan można użyć oliwy z oliwek, oleju kokosowego , masło klarowane do smażenia, dodać do diety orzechy czy też masła orzechowe, awokado - dodawać je do koktajli nawet żółtko jaja można sobie dodać do takiego koktajlu, majonez jeszcze można użyć czasami ale też bez [...]
panga to syf, ale tilapia daleko od "syfu" tez nie odstaje %-) 1. nie bedzie mialo. mozesz podgrzewac. 2.nie bedzie dobre. w ogole zrezygnuj ze smazenia, albo uzywaj do tego celu maslo klarowane, smalec, olej kokosowy, bądż beztluszczowy i najlepszy w tym przypadku "PAM". miesa nie musisz gotowac, mozna piec, grillowac, smazyc beztluszczowo na [...]
Ogólnie wygląda to dobrze. Ewentualnie produkty takie jak olej z pestek winogron i wędliny warto wyeliminować. Do smażenia np. olej kokosowy, masło klarowane lub smalec.
[...] i porcię pełnowartościowego białka, węglowodany proste/złożone oraz tłuszcze (olej kokosowy, awokado, orzechy, żółtka jaj, tłuste mięsa i ryby, podroby, olej lniany, masło klarowane, oliwa z olwiek) Ważne też, by w posiłku było minimum 20g by prób leucynowy został osiągnięty. A jak rozłożysz posiłki bogate w węglowodany i tłuszcze, to [...]
[...] cardio...tabaty, interwały. Jak przyjdzie zastój, to zostanie tylko ucinka z kalorii...tutaj bym się zastanowiła. Masz sporo tych posiłków, rozłożyłabym to na 4-5. Wrzucaj ryby też, inne tłuste miecha, podroby. Morele wymień na świeży owoc. Wrzuć do diety olej kokosowy, masło klarowane, awokado warto też jeść. Warzywa jadasz, czy nie wliczasz?
[...] bułki grahamki są często barwione karmelem, więc dobrze byłoby albo sprawdzić skład, albo wymienić na żytnią jakaś bułkę ;-) Zostawiłabym pieczywo w jednej porcji. Ryż biały częściej wymieniaj na basmatii, jaśminowy, albo parabolied. Warto zaopatrzyć się masło klarowane, olej kokosowy, awokado jeśli lubisz ;-) Poza tym wrzuć zdjęcia do wglądu.
Prawie wszystko będzie lepsze niż olej słonecznikowy. Może oprócz oleju lnianego. Do smażenia bardzo dobrze nadają się takie produkty jak: 1. Olej kokosowy. 2. Masło klarowane. 3. Smalec. 4. Bezkaloryczne oleje do smażenia w aerozolu. Polecam poczytać więcej na temat smażenia i zalecanych tłuszczów w tym procesie. [...]
[...] ryby wrzucaj od czasu do czasu http://www.sfd.pl/Ryby__po_kt%C3%B3re_warto_si%C4%99ga%C4%87_-t1132561.html . makaron wymieniaj z innymi węglowodanami, bo mega monotonnie. Urozmaić tłuszcze, awokado jeśli lubisz, podroby, olej kokosowy, masło klarowane. Jak z warzywami ? Jadasz (bo nie doczytałam)
[...] bo wygląda na wartość ok 90cm, ale to nieistotne. Możesz smażyć na oliwie. Szczególnie produkty, które nie wymagają dłuższego smażenia. Np jaja, mięso w kostkę, rybę, podsmażenie ziemniaków, warzywa, itp. Jednak najlepsze będą masło klarowane, smalec i olej kokosowy. http://potreningu.pl/articles/2146/ranking-najlepszych-tluszczow-do-smazenia
ja odpuscil bym raczej smazenie na oliwie , a wybral cos lepszego, maslo klarowane, smalec czy olej kokosowy, badz olej rzepakowy ale w ciemnej butelce.